Huidige doorlooptijd: 10 werkdagen

  • No products in the cart.
Back To Top
Voor je begint
Snijden
  • Alle lijnen die je wil uitsnijden moet je de kleur RGB rood geven (R:255, G:0, B:0) en een lijndikte van 0.1pt
  • Laat minstens 3mm ruimte tussen elke vorm en blijf 5mm van de rand van het werkgebied af.
  • Verwijder alle overbodige lijnen in je bestand zoals gedupliceerde lijnen. De laser snijdt álle lijnen in je bestand, ook als deze verborgen zijn door een masker of achter een andere vorm staan.  Dubbele lijnen worden dus dubbel gesneden en kunnen lelijke snijranden veroorzaken door oververhitting.
  • Snij geen vormpjes die kleiner zijn dan 6mm. Zulke kleine stukjes kunnen door de laserplaat vallen en kunnen niet altijd worden teruggevonden.
  • Snij ook niet smaller dan 2mm, de kans op breken is dan erg groot.
  • Als je letters wil uitsnijden, zet je tekst dan om in lettercontouren en let erop dat je letters minimaal 2mm dik zijn.
  • Let er op dat wanneer je tekst wil uitsnijden dat het midden van de letters er dan uit valt! Om dit te voorkomen kun je de letters handmatig aanpassen of gebruiken van een ‘laser font’, als bijvoorbeeld het font ‘Stencil’ (maar er zijn ook mooiere fonts te vinden als je even Googled!).

 

De laser kiest zelf zijn beginpunt en volgt dan de vectorlijnen van het ontwerp. Met een snelle beweging volgt de laser de lijnen en snijdt door het materiaal heen. De meeste materialen krijgen hierdoor een mooie gladde snijrand die geen nabewerking meer nodig heeft. Bij hout ontstaat er een typerende donkere snijrand.

De laserstraal is heel precies en snijdt je ontwerp exact zoals jij het bestand op je computer ziet. De laserstraal heeft een dikte van ongeveer 0,12mm. Als je onderdelen wil snijden die exact en strak in elkaar moeten passen, maak de ‘binnenvorm’ dan 0,12mm groter dan de buitenvorm.

Onderdelen die kleiner zijn dan 6mm zijn erg lastig om te snijden omdat ze door de luchtgaten van de snijtafel kunnen vallen en deze niet altijd kunnen worden teruggevonden! Vermijd zulke kleine onderdelen zoveel mogelijk en zorg ervoor dat je van hele kleine onderdelen altijd een paar extra laat snijden zodat je meer kans hebt dat je ze ook allemaal ontvangt.

De lasermachine kan hele kleine gedetailleerde onderdelen snijden, maar ontwerp geen vormen die te dun zijn. Deze zijn kwetsbaar en kunnen gemakkelijk breken. Als je een minimale breedte van 2mm hanteert moet het goed komen. Let hierop bij het ontwerpen van letters bijvoorbeeld, bij het omzetten naar lettercontouren kun je breedte even opmeten. Ook bij tekst waar letters aan elkaar vastzitten (bij script lettertypes bijvoorbeeld) is het slim om even te checken of de dunste overgangen tussen de verschillende letters minimaal 2mm dik zijn.

This is default text for notification bar