Huidige doorlooptijd: 10 werkdagen

 • No products in the cart.
Back To Top

Hoe kan ik mijn bestelling plaatsen?

 1. Maak een digitaal vector bestand van je ontwerp of idee
 2. Sla je bestand op (Adobe Illustrator .ai versie 6.0)
 3. Upload je ontwerp en vul het contactformulier in zodat ik alle informatie heb die ik nodig heb om een prijsberekening te maken.
 4. Je ontvangt uiterlijk binnen twee werkdagen een prijsberekening van mij
 5. Als je deze accordeert stuur ik je een betaallink
 6. Als je betaling is ontvangen ga ik met je order aan de slag en zal deze binnen 5 – 7 werkdagen klaar zijn

Ik wil graag een prijsberekening ontvangen maar ik kan mijn idee niet digitaal aanleveren

No problem, ik kan je helpen bij het maken van een digitaal bestand van jouw idee. Hiervoor breng ik ontwerpkosten in rekening van €60 per uur, met een minimum van €15 (prijzen zijn ex. 21% BTW).

De procedure hiervoor is als volgt:

 1. Maak een goeie scan of foto van je ontwerp of idee (dit kan bijvoorbeeld een tekening zijn)
 2. Upload je bestand en vul het aanvraagformulier in zodat ik alle informatie heb die ik nodig heb om een prijsberekening te maken.
 3. Per mail laat ik je uiterlijk binnen twee werkdagen weten wat de ontwerpkosten zouden zijn als je wil dat ik jouw idee digitaliseer.
 4. Als je deze accordeert stuur ik je een betaallink
 5. Als je betaling is ontvangen ga ik met je ontwerp + prijsberekening aan de slag die je uiterlijk binnen twee werkdagen ontvangt.

Ik kan zelf een vectorbestand aanleveren, maar ik twijfel of ik het goed heb opgemaakt. Zou jij het voor me willen nakijken?

Als je ontwerp klaar is, en je bestand ready to laser, dan kun je deze mailen naar hello@lalalaserstudio.nl. Eventueel kun je WeTransfer gebruiken mocht je bestand te groot zijn om te mailen.

Als je je bestand digitaal bij mij aanlevert kijk ik deze altijd even na. Dit kost je niets extra natuurlijk. Op deze manier haal ik de grootste problemen uit je bestand en ontvang je perfect snijwerk.

Als ik je bestand ontvang zal ik deze controleren op de volgende zaken:

 • Formaat
 • Gebruik van juiste RGB kleuren
 • Genoeg marge werkgebied.

Als je twijfelt of je bestand correct is opgemaakt dan kun je voor een meerprijs van €15 (ex) kiezen voor de uitgebreide bestandscontrole. In dat geval zal ik je bestand ook checken op het volgende:

 • Staan alle items minstens 3mm uit elkaar?
 • Heb je alle dubbele lijnen verwijderd?
 • Heb je alle tekst omgezet in lettercontouren?
 • Zijn alle items ongegroepeerd?
 • Zijn alle knipmaskers verwijderd?

Ik heb een idee maar ik weet niet zeker of het zal werken en ik wil geen geld verspillen....

De BESTE manier om je idee te testen is om zelf een prototype te maken door je ontwerp op het juiste formaat uit te printen en te bekijken hoe het eruit ziet, of het past, enz. Een prototype maken van papier klinkt niet heel blits, maar het werkt echt!

Zijn mijn details niet te klein?

Als je ontwerp veel details heeft zoals dunne lijntjes, dan is het slim om je ontwerp van te voren zelf even te printen op ware grootte zodat je kunt beoordelen hoe het eruit komt te zien. Het is lastig om zulke details vanaf je beeldscherm te beoordelen hoe ze eruit zien als ze gesneden of gegraveerd zijn.

Ook niet onbelangrijk; bekijk je geprinte prototype eens van een afstand – blijven de details en het ontwerp dan nog steeds overeind? Als de details er geprint goed uit zien, dan is dat een heel goed uitgangspunt.

Kan ik acrylaat lijmen?

Niet alle lijmsoorten zijn geschikt voor acrylaat. Een verkeerde lijm kan wit uitslaan, soms ontstaan deze witte wolken pas na volledige uitharding van de lijm, dus let daar goed op als je je eigen lijm gaat gebruiken! Let vooral goed op bij het lijmen van spiegel acrylaat, de meeste lijmsoorten geven een chemische reactie die de spiegellaag aantast. Hierdoor ontstaan kleine scheurtjes die je door de spiegellaag heen ziet. Dus test je lijm eerst op een klein stukje voor je aan de slag gaat.

 

Een lijm die je veilig op alle typen acrylaat kunt gebruiken is de E6000 Plus.

Hoe maak ik acrylaat schoon?

Acrylaat maak je schoon met een zachte microvezel-, spiegeldoek of brillendoekje en wat water + afwasmiddel. Maak de doek een beetje vochtig (van een droge doek wordt het materiaal statisch) en neem het oppervlak lichtjes af. Oefen niet te veel druk uit als je veegt, want van te veel druk krijg je krassen. Daarna laat je het gewoon drogen aan de lucht. Gebruik géén glassex!

Helaas is acrylaat een materiaal wat stof aantrekt, wil je dit voorkomen dan kun je een anti-statische reiniger gebruiken.

Wat is de levertijd?

Als je betaling is ontvangen ga ik met je order aan de slag en zal deze normaal gesproken binnen 5 tot 7 werkdagen klaar zijn

Het kan zijn dat jouw order een langere levertijd heeft. Bijvoorbeeld omdat het een grote order is of omdat ik materiaal moet bestellen. In dat geval zal ik hier altijd contact met je over opnemen zodat je weet wat je kunt verwachten.

Voor de huidige levertijd kijk je HIER

Krijg ik korting bij een herhaalorder?

Bij het plaatsen van een herhaalbestelling ontvang je 5% korting! Graag even het factuurnummer van de vorige keer aangeven bij je bestelling.

Hoe kan ik betalen voor mijn bestelling?

Alle samples die beschikbaar zijn in de Sampleshop kunnen worden betaald met behulp van iDEAL (deze betalingen worden veilig verwerkt door Mollie.)

Voor laseropdrachten ontvang je van mij een factuur die je via iDeal over via bankoverschrijving kunt voldoen. Alle orderbedragen onder €150 (ex) dienen in 1x te worden betaald, orderbedragen daarboven kunnen in deelfacturen worden betaald. Dit gaat gewoon in overleg, geen ingewikkeld gedoe!

Hoe zit het met verzenden en de kosten daarvan?

Alle orders worden verzonden met PostNL. Orders vanaf €300 (ex btw) worden gratis verzonden.

Prijsoverzicht (ex. btw):

Pakket: €6,95 (exclusief optionele verzekering)
Brievenbuspakje: €4,25

 

Bij het accorderen van de offerte krijg je de optie om ervoor te kiezen om je order verzekerd te laten verzenden, dit kun je aan- of uitvinken. Bij grote orders kan het slim zijn om deze verzekerd te laten verzenden; je ontvangt dan een bewijs van versturen (handtekening), en je krijgt het bedrag vergoed bij verlies of beschadiging.

 

Je ontvangt in elk geval een mail als je bestelling is verzonden. Alle bestellingen worden als (brievenbus)pakketje verzonden door PostNL, inclusief track en trace nummer.

 

De verzendtermijn gaat in vanaf het moment dat de betaling is gedaan. Na verzending ligt de bezorging in handen van PostNL (en bij internationale verzendingen de lokale bezorger). Over het algemeen levert PostNL zowel brievenbus- als pakketpost binnen 24 uur (m.u.v. zondag, maandag en feestdagen).

 

Het kan gebeuren dat PostNL vertraging oploopt tijdens de verzending, in het ergste geval kan er sprake zijn van verlies of beschadiging. Hiervoor is La La Laser Studio niet aansprakelijk.

Kan ik langskomen en mijn opdracht direct laten uitvoeren?

Nee dat helaas niet. Maar als je hele erge haast hebt vermeld dit dan in je aanvraag en dan doe ik mijn best om je zsm te helpen.

Wat is de maximale afmeting die je kan snijden?

Het maximale werkoppervlak is 600 x 400 mm.

Kun je onder een hoek snijden?

Nee, de lasersnede staat altijd haaks op het materiaaloppervlak.

Tot hoe dik materiaal kun je snijden?

Dat ligt aan de materiaalsoort. Enkele voorbeelden: berken multiplex tot 9mm, acrylaat tot 6mm.

Ik heb meerdere items uit hout laten snijden, maar ze zien er niet allemaal hetzelfde uit, is dit een productiefout?

Hout is een natuurproduct waardoor kleuren en texturen van verschillende items kunnen variëren, dit zijn geen productiefouten maar dragen juist bij aan het unieke karakter van hout.

Kun je metaal snijden?

Nee, daar is mijn machine niet geschikt voor.

Kan ik mijn wijnkist / broodplank / ander product bij jullie laten graveren?

Ja dat kan! Je voorwerp mag niet groter zijn dan 600 x 400mm en niet hoger dan 210 mm.

Ik wil iets ruilen, kan dat?

Elke order is maatwerk en kan daarom niet geruild worden. Het kan gebeuren dat je niet tevreden bent met de geleverde producten. Dat kan aan het bestand liggen, aan het materiaal of door  een fout van mij (hee, ik ben ook maar een mens he). Mail mij en we kijken samen naar een passende oplossing.

De La La Laser Studio is een 'one woman show', wat gebeurt er met mijn order als jij ziek wordt?

Ik run de Laser Studio in mijn eentje en heb in principe geen backup. Het kan voorkomen dat ik ziek word, of dat een van mijn kinderen ziek wordt en dan kan ik mijn werk in de studio niet doen. Dit is overmacht, daar kan ik niks aan doen. Ik zal er uiteraard alles aan doen om jouw order op tijd bij je af te leveren, maar externe factoren zoals ziekte, problemen bij leveranciers, containerschepen die vastlopen in het Suezkanaal… tja dat heb ik niet in de hand. Ik zal je altijd direct op de hoogte brengen als ik vrees dat jouw order in de knel komt, en met je meedenken waar dat kan. Ook heb ik contacten die je order eventueel van mij over zouden kunnen nemen.
Ik hou van ruim plannen zodat het vaker meevalt dan tegenvalt, en het is aan jouw kant ook slim om dat te doen.

Mijn product is beschadigd geraakt tijdens het gebruik, wat nu?

Soms pakt een idee of een ontwerp niet helemaal uit zoals je het had bedacht. Je komt er bijvoorbeeld achter dat iets te dun is gesneden waardoor het snel breekt, of dat oogje te klein is voor het koord wat je er doorheen wilde doen. Als je wil kan ik je altijd advies geven, gebaseerd op mijn ervaringen, maar ik kan hier geen verantwoordelijkheid voor nemen, die laat ik graag bij jou 🙂
Als je twijfelt kun je er altijd voor kiezen om eerst een prototype te maken van je ontwerp zodat je ermee kunt testen. Dat brengt uiteraard extra kosten met zich mee, maar daarvoor krijg je uiteindelijk wel de zekerheid en het toffe product wat je voor ogen had!

Mijn product is beschadigd geraakt tijdens het gebruik, wat nu?

Ja dat kan! Kijk voor meer informatie op de bedrijven-pagina.

Kan ik mijn relatiegeschenken bij jou laten maken?

Je kunt altijd contact met me opnemen via mail. Liever niet via Facebook of Instagram, want daar verlies ik het overzicht snel en mis ik nogal eens wat berichten.
Natuurlijk ben je ook welkom om een keertje in de laser studio langs te komen om voorbeelden te bekijken en alle mogelijkheden te bespreken! Ik maak graag een afspraak met je!
This is default text for notification bar